O mare tâmpenie: confiscarea maşinilor în lipsa drumurilor!

Am trăit să o aud şi pe asta: s-a trezit cineva, nu dăm nume, să propună confiscarea maşinilor celor care încalcă regimul de viteză.

Bun, ideea este aplicată în anumite ţări europene.

Însă, acele ţări au mii de kilometri de autostrăzi şi distanţele mari pot fi parcurse în timpi absolut decenţi.

Dar la noi? La noi, e jale. Autostrăzi mai deloc, drumuri europene construite prin sate şi multe altele.

Aşa că o astfel de propunere mi se pare o mare hoţie, o nesimţire, o mizerie.

Eu conduc destul de tare, dar nu atât de mult încât să fi rămas vreodată fără permis din cauza excesului de viteză. Am primit câteva amenzi, dar niciodată foarte grav.

Totuşi, nu pot accepta propunerea confiscării maşinii.

Nu înainte de:

– a fi construite nişte mii de kilometri de autostradă.

– a elimina poliţiştii spăgari de la examenele de circulaţie, care dau permise tuturor celor care cotizează şi nu celor care merită.

– a introduce prevenţia în acţiunile poliţiştilor şi a elimina „vânătoarea” din prezent. Îi vedem cu toţii pe poliţişti cum stau la pândă după curbe sau după trecerile de pietoni ca să-şi facă planul la amenzi şi nu să prevină accidente sau infracţiuni rutiere.

– a aplica amenzile pentru pietoni, pentru cei cu căruţe sau pentru biciclişti. Amenzi există, dar nimeni nu le aplică. Vedem peste tot pietoni care traversează aiurea, dar nu sunt sancţionaţi.

Doar atunci, vitezomanii trebuie sancţionaţi în cazuri extreme cu confiscarea maşinii. Că nu munceşte guvernul pentru mine să-mi cumpăr maşină.

Asta este părerea mea. Ţie cum ţi se pare propunerea asta?

2 comentarii la „O mare tâmpenie: confiscarea maşinilor în lipsa drumurilor!

  1. O mare tampenie! asa mi se pare…Construieste inainte autostrazi…da legi si sa fie respectate de toti participantii la trafic…iar daca prinzi vitezomani ia, confisca masinile! Se cam duc naibii promisiunile PSD-ului…nu ma refer la legea asta…nu isi tin promisiunile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *