Pe tine ce te face fericit?

IMG_7671

Fericirea are diferite forme, în funcţie de vârstă.

În copilărie, eram fericit când părinţii mei mă strângeau în braţe sau când primeam o ciocolată.

În adolescenţă, eram fericit când primeam bani de mers în discotecă.

În facultate, eram fericit când o frumoasă adormea pe pieptul meu sau când treceam toate examenele.

Apoi, am fost fericit când mi-am luat prima maşină.

La maturitate, am fost fericit când am spus acel celebru „da” şi când mi s-a născut copila.

Acum, Îmi iau fetiţa în braţe şi nu-mi mai trebuie nimic. Dansăm, ne alintăm, ne pupăm. Şi timpul parcă se opreşte în loc.

Uneori, dansul nostru e complicat. Sophia îşi vrea păpuşile şi maimuţoii alături de ea, adică în aceleaşi braţe ale tatălui ei. Şi, dacă dansul durează mult, vreo câteva melodii, încep să mă doară braţele. Şi dor, şi dor, din ce în ce mai tare. Dar, pentru nimic în lume, nu le-aş da drumul „maimuţelelor”, cu Sophia în frunte. Cu riscul de a face febră musculară, nu le-aş da drumul.

E atât de multă linişte. E atât de multă dragoste. Şi mai ales împlinire. Cred că ăsta este cuvântul potrivit. Simt că nu-mi mai trebuie nimic, că suntem doar noi doi (bine, şi pluşurile!), că lumea exterioară nu te poate atinge, nu ne poate acapara cu grijile ei.

Şi, de multe ori, Sophia adoarme. Adoarme în braţele mele, iar asta înseamnă că şi ea e liniştită. Se simte în siguranţă, se simte iubită.

Iar eu sunt cel mai fericit din lume!

Pe tine ce te face fericit la vârsta ta?

IMG_7673IMG_7692

8 comentarii la „Pe tine ce te face fericit?

  1. Asa cum zici si tu, fericirea are diverse forme de-a lungul vietii. Am fost fericita cind am intrat la facultate, cind m-am casatorit, cind am aflat ca o sa devin mama. Acum fericirea inseamna sa imi vad fetita crescind si evoluind. Nu-mi vine sa cred ca peste o luna termina clasa 1 si omuletul mic si neajutorat pe care l-am adus de la maternitate, acum stie sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca si a facut primul pas dintr-o etapa f importanta a vietii sale. Mi se umple inima de caldura cind o vad alergind prin parc,cind imi sare in brate cind vin acasa, cind o privesc cum doarme, senina si dulce ca un ingeras. Sunt fericita cind o vad pe ea fericita.

  2. Fiecare etapa a vietii are farmecul ei,am fost fericita cind am primit postul titular in invatamint,cind m-am casatorit ,cind am nascut copiii,la interval de 12 ani,cind am cumparat prima masina,cind am fost in Suedia,iar acum sunt f.fericita ca familia e bine,traieste mama si de marti avem masina noua…cadoul nostru pentru cei 30 ani de casnicie!!! Te inteleg Dan,Sophia e acum cea mai mare FERICIRE si va fi mereu asa,impreuna cu CRISTINA.

  3. Pe mine ma face fericita acum…la varsta mea, cand vin copii acasa, cand vine si nepotica si alearga prin curte si ma striga: mamaieeeeeeeeeee….cand suntem cat de cat sanatosi.

    • Ce frumos! Sanatate multa iti doresc! Ii apreciez foarte mult pe cei cu nepotei, care stiu sa foloseasca internetul si calculatorul. Iar tu esti foarte tare, prezenta mai tot timpul pe aici. Bravo!

  4. Pe mine mă face fericit tot fetița mea Sara, care pe 14 iunie împlinește un an. M-am uitat la mai multe articole de-ale tale cu Sophia și trebuie să-ți spun că abia aștept să crească Sara și să facem împreună atât de multe lucruri frumoase.

    Copiii sunt o minune, iar pe semne ce cresc, minunea e și mai mare :).

    • Iti multumesc sincer pentru primul tau comentariu. Ma bucur ca mai sunt tatici care gandesc la fel ca mine. Cat despre Sara, iti urez de pe acum „la multi ani”. E cu doua zile mai „tanara” decat mine.:) Eu sunt nascut pe 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *