Să-l fi citit Bianca pe Caragiale?

Bianca îmi aduce aminte de Zoe! Zoe a lui conu’ Zaharia Trahanache, care, insa, il iubeste pătimaș pe prefectul Tipătescu!

Pare din același aluat. Cochetă, atentă la tot ce mișcă, femeie puternică, hotărâtă, care joacă bărbații pe degete și care obține întotdeauna ceea ce își dorește.

Iar pentru asta face orice. Plânge, suferă, disperă. Unii ar spune că e teatru, mult teatru. Sau poate că l-a citit cândva pe Caragiale și i-am plăcut inspirațional personajul Zoe.

Iată câteva replici ale celebrei Zoe:

„Știu! Sunt nenorocită, Fănică. Știu… am fost dincolo în odaie, am intrat pe scăricica din dos… Am venit numaidecât după Zaharia. N-am avut curaj să dau ochii cu el, măcar că nu crede… Am auzit tot, tot, tot. Sunt nenorocită, Fănică…” (sursă: I.L. Caragiale- „O scrisoare pierdută”)

și încă una:

„Judecă-mă, Fănică, judecă-mă… (plânge.) Da, așa e… am fost o copilă… am făcut o nerozie fără seamăn; dar acuma trebuie îndreptată. Fănică, dacă mă iubești, dacă ai ținut tu la mine măcar un moment în viața ta, scapă-mă… scapă-mă de rușine!”

Mi se pare mie sau Bianca exact asta a spus și ea în ultimele două zile, de când a anunțat soțul că divorțează?

De exemplu:

„Trec printr-o situatie in care sufar teribil, cumplit. E o situatie critica pentru mine. Eu sunt un om dintr-o bucata care isi asuma. Imi asum tot ce am facut. Toti oamenii gresesc, vreau sa fiu lasata in pace. Sunt un om ingenuncheat. Nu ma loviti cu picioarele. Am dreptul sa gresesc. …. Iubesc un om pe care sunt pe punctul de a-l pierde. SUNT UN OM CARE sufera. … Sunt un om dependent de dragoste. Eu nu merit un astfel de om. El e prea bun pentru mine.”- sursă Bianca Drăgușanu/ Slav

Dar poate mă înșel eu. Poate sunt doar „individios”. Poate Bia seamană doar cu ea însăși. Că e unică!

Sau poate că voi sunteți mai inspirați ca mine! Găsiți un personaj cu care Bia să semene mai mult?

4 comentarii la „Să-l fi citit Bianca pe Caragiale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *